Ontspannen opvoeden

Klinkt dat als een tang op een varken?

Wil je eigenlijk meer contact met je kind, maar is precies alles wat je zegt of doet verkeerd?

Ik help je graag op weg om het geduld te vinden om rustig om te gaan met de dagelijkse uitdagingen van het opvoeden zodat je meer vertrouwen krijgt in je eigen competentie als ouder.

stap 1: Het fundament van opvoeden

Hoe wil jij ouder zijn? Hoe wil je impact hebben op je kind?

We gaan in op wat kinderen (en ouders) nodigen hebben om op te groeien en wat je rol als ouder hierin kan zijn. Je leert waarom opvoeden vanuit respect voor je kind en voor jezelf het meest loont op lange termijn.

stap 2: Vinger op de wonde

Hoe komt het dat je steeds vastloopt in dezelfde conflicten?  Waarom mondt het veel te vaak uit in geroep en getier?

Tijdens deze module wordt je duidelijk wat het probleem is,  waar het nu werkelijk om gaat en hoe komt dat dit steeds escaleert.

stap 3: Eerste Hulp Bij Opvoeding

Hoe bewaar ik mijn geduld als ik weer in een moeilijke situatie met mijn kind terecht kom?

Je leert hoe je de rust kan vinden om de dagelijkse uitdagingen thuis het hoofd te bieden. Je herstelt en bouwt verder aan de relatie met je kind.

stap 4: ‘Beter voorkomen dan genezen’

Je kind kent jouw rode knoppen, maar ook jij weet welke situaties potentieel uit de hand kunnen lopen of uitdraaien op een machtstrijd.

In deze stap leer je hoe je escalaties kan voorkomen zonder dat je situaties uit de weg moet gaan of je jezelf op voorhand al opjaagt.

Stap 5: Wat als je kind ‘pijn’ heeft

Hoe kan ik als ouder mijn kind ondersteunen als het zelf moeilijkheden ervaart, op zo een manier dat mijn kind met meer zelfvertrouwen door het leven gaat?

Je leert hoe je de vaardigheden uit stap 3 ook kan inzetten om je kind te helpen zijn weg te vinden in uitdagende situaties.

Aanbod

Ik bied dit traject momenteel in groep aan, gespreid over vier dagen.

Voor wie

Ouders die op zoek zijn naar meer rust en vertrouwen bij zichzelf in het opvoeden van hun kind. Dit programma is geschikt voor ouders die willen stilstaan bij hun eigen rol en wat zij anders kunnen doen opdat opvoeden niet langer een geworstel is.

Twijfel je nog of dit aanbod iets voor jou is, neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.