Joke Van Hoeck

Ik ben mama van drie kinderen.  Het is op dit moment geen uitzonderlijk tafereel bij ons thuis dat ik de jongste  borstvoeding geef, terwijl ik de oudste zijn Latijn opvraag en de middelste op de achtergrond piano oefent.  Focusing komt dan ook zeer van pas om mijn weg te vinden in de dagelijkse uitdagingen die het opvoeden van drie kinderen met zich meebrengen en dit binnen de complexiteit van een nieuw samengesteld gezin.

Professionele achtergrond

Master in de Klinische psychologie (optie kind, jeugdige, gezin) aan de KU Leuven (2002). Experiëntiële-Integratieve psychotherapie voor kinderen, jongeren en hun gezinnen aan de Faculteit Mens en Samenleving te Turnhout (2008). Daarna ben ik talloze bijscholingen blijven volgen in mijn zoektocht om mij beter te bekwamen in de dingen die me nauw aan het hart liggen. Focusing is daarbij de ruggengraat geworden van alles wat ik doe in mijn werk.

Ik heb 15 jaar ervaring in de ambulante geestelijke gezondheidszorg en in het onderwijs. Ik ben reeds tien jaar bezig met Focusing en ben ondertussen ook erkend Focustrainer en Focusing Oriented Therapist (Focusing Institute, New York). In 2015 heb ik mijn privépraktijk voor kinderpsychotherapie ondergebracht bij PraxisP waar ik ook mijn bestaande aanbod aan workshops een plaats heb kunnen geven.

 

Beroepsverenigingen

Psychologencommissie erkenningsnr  792107111
Belgische Federatie van Psychologen
Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen
Vlaamse Vereniging Cliëntgericht-Experiëntiële Psychotherapie en Counseling
Focussen Vlaanderen
European Focusing Association
The International Focusing Institute

groeneVogel